פוסטינור – גלולת היום שאחרי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פוסטינור

פוסטינורשכחת גלולות? פוסטינור היא אחד החידושים היותר בולטים ופורצי דרך בתחום הגניקולוגיה. פוסטינור היא גלולת פלא אשר לוקחים ביום שאחרי קיום יחסי מין לא בטוחים. אך אל לכן לטעות, לא מומלץ ואף אסור להשתמש בפוסטינור בתור אמצעי מניעה קבוע, שכן גלולות פוסטינור מיועדת למקרי חירום בלבד.

הפרסום הרב הנעשה לאחרונה סביב גלולות פוסטינור הביא עימו צדדים חיובים כמניעת הריונות לא רצויים בקרב נערות, צעירות ואף נשים בוגרות. הוא גם פרץ דרך עבור גלולות נוספות באותו הסגנון כמו הנורלבו.

יחד עם זאת, ניתן לשייך לפרסום זה גם אספקטים שלילים, שכן בנות נוער רבות למדו לסמוך על המוצר הזה משל היה אמצעי מניעה והן נוהגות לקיים יחסי מין לא בטוחים בדרך קבע, בסומכן על "הגלולה של היום של אחרי".

יעילותה של גלולת היום שאחרי

חשוב לדעת, שפוסטינור יעיל ב-99% מהמקרים והגלולה אכן מונעת הריון. זאת כמובן בתנאי שנוטלים את הגלולה עד 72 שעות לאחר קיום יחסי המין. נציין כי בתוך טווח השעות הזה, כמה שיותר מוקדם טוב יותר.

מחקרים מראים, לעומת זאת, כי שימוש יתר בגלולת היום שאחרי, עלול לגרום לנזקים לטווח ארוך ולכן יש להשתמש בפוסטינור אך ורק במצבי חירום.

הפרסום הרב על נפלאות גלולת פוסטינור, עוזר למנוע הריונות רבים לא רצויים בעיקר בנערות צעירות, אך למרות זאת, מומלץ להשתמש באופן קבוע באמצעי מניעה אחרים, כגון: גלולות למניעת הריון, קונדום ועוד, וודאי לא לסמוך רק על פוסטינור.

אחת הסיבות לאיסור על שימוש בפוסטינור כאמצעי מניעה קבוע היא ההרכב של הגלולה – גלולת פוסטינור מורכבת מ- 1.5 מיליגרם של levonorgestrel שהוא הורמון פרוגסטרון סינטתי הנמצא בגלולות למניעת הריון אך בפוסטינור נמצא במינון גבוה מאוד.

האם להתייעץ עם רופא לפני נטילת פוסטינור?

למרות שניתן לקנות את הגלולה ללא מרשם רפואי כבר מגיל 16, מומלץ ואף רצוי להתייעץ עם גניקולוג/ית לפני או אחרי השימוש בגלולה, כיוון ששימוש לא נכון עשוי להיות לא נעים ואף מסוכן.

גלולת פוסטינור עלולה לגרום לתופעות לוואי, כגון: הקדמת מחזור, איחור במחזור, כאבי ראש, עייפות, סחרחורות, בחילות, הקאות, רגישות וכאבים בשדיים, מצבי רוח מתחלפים, דיכאון, כאבי בטן, שלשולים, דימומים באמצע החודש שלא קשורים למחזור החודשי ובמקרים אחדים אף הריון חוץ-רחמי. כמובן שייתכן שלא תהיינה תופעות לוואי כלל.

דגשים חשובים

חשוב לדעת שאם עברו מעל 72 שעות מאז קיום יחסי המין, גלולת פוסטינור אינה יעילה ויש צורך לגשת לייעוץ אצל גניקולוג. בנוסף, במקרים בהם הייתה הקאה בטווח של שלוש שעות מנטילת הגלולה, ייתכן והגלולה אינה תועיל ויהיה צורך גם במקרה זה, לגשת לבדיקה גינקולוגית לאשש או לשלול הריון.

כמו כן, אסור להשתמש בפוסטינור אם קיים כבר הריון או במקרים בהם יש שימוש בתרופות (כגון: תרופות לאפילפסיה) ייתכן והשפעת הגלולה לא תהיה יעילה ואולי אף מזיקה, ולכן יש צורך לפנות לייעוץ עם גניקולוג.

במידה ולא הספקת לקחת את הגלולה שאחרי – פוסטינור קיימת אלטרנטיבה נוספת: גלולה להפסקת הריון, שניתן לנטול אותה עד השבוע השביעי של ההריון.

ראו גם:

גלולת אלה – גלולת היום שאחרי

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: