גלולות מיקרוגינון – מיתוסים והפרכתם

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

גלולות מיקרוגינון

גלולות מיקרוגינוןבשנים האחרונות אנו עדים להתפתחות עצומה בכל תחומי החיים. כל אחד משינויים אלו מביא איתו אמצעים ופיתוחים חדשים, המקלים על החיים ומאפשרים לחיות טוב יותר. דבר זה מתרחש גם בתחום הגלולות למניעת היריון, כגון גלולות מיקרוגינון. גלולות אלו מאפשרות לנשים למנוע היריון לא רצוי וליהנות מיחסי מין כראוי.

בראשית דרכן של הגלולות, בשנות ה-60 של המאה הקודמת, הייתה זו הברקה נהדרת שפותחה בכדי להעניק לנשים יותר חופש בחירה, כמו הזכות להצביע בבחירות לממשלה, כך הנשים זכאיות לבחור האם ומתי הן רוצות להביא ילדים לעולם.

המצאה זו הייתה מהפכנית ביותר וגרמה לפיתוחים עצומים בתחום זה, כאשר כיום ישנו מבחר רחב היקף של גלולות. בין יתר הגלולות קיימות גם גלולות מיקרוגינון, המכילות שילוב של אסטרוגן ופרוגסטרון, ונחשבות לגלולות מדור 2. עקב כך, הן מציעות מספר יתרונות המקלים על אורח החיים הבריא.

אולם, כמו בכל תחום אחר, ככל שהמגוון והמבחר גדלו, כך גם שטף המידע עליהם הציף את המרפאות והפורומים באינטרנט. רופא נשים אחד סתר את דבריו של רופא נשים אחר, דבר אשר גרם להיווצרותם של מיתוסים שגויים רבים. לכן, בכדי לנסות ליצור סדר בבלגן שנוצר, ריכזנו עבורכן מספר מיתוסים אודות גלולות מיקרוגינון, תוך בחינה האם הם נכונים או לא.

גלולות מיקרוגינון גורמות לירידה בחשק המיני

נשים רבות חוששות כי גלולות מיקרוגינון יגרמו לירידה בחשק המיני וייפגעו בזוגיות היציבה והטובה שהן נהנו ממנה עד כה. לעיתים נדירות, בייחוד בתקופת ההסתגלות לגלולה, נשים עלולות לחוש ירידה מסוימת בחשק המיני. עם זאת, דבר זה חולף במהרה.

מחקרים מוכיחים כי לאורך הזמן, גלולות מיקרוגינון אינן מורידות את החשק המיני. לא רק שאינן מורידות אותו, במקרים מסוימים הן אף מגבירות אותו, על אף שאין מדובר בקשר ישיר לגלולה עצמה, אלא דווקא להפגת החששות מפני היריון לא רצוי והחופשיות ליהנות מיחסים עם בן הזוג.

גלולות מיקרוגינון גורמות להשמנה

כמו יתר הגלולות, גם גלולות מיקרוגינון אינן גורמות להשמנה. עם זאת, במקרים מסוימים, גלולות מיקרוגינון עלולות לגרום להצטברות מים בגוף, המדמה מצב של עלייה במשקל. מצב זה חולף מעצמו תוך זמן קצר, לאחר שהגוף מסתגל לגלולה והוא חוזר למשקל התקין.

יתר על כן, גלולות מיקרוגינון אינן אחראיות באופן ישיר לעלייה בתיאבון, דבר העלול לגרום לעלייה במשקל. כדאי לבחון אלמנטים נוספים באורח החיים ולבדוק האם אתן שומרות על תזונה מאוזנת, כושר גופני תקין, שעות שינה מספקות וכדומה. אלמנטים אלו, ולאו דווקא הגלולות, יכולים לגרום לעלייה במשקל.

גלולות פוגעות בפוריות

על אף העובדה שיש למיתוס זה וותק רב, אין הוא נכון. מחקרים מוכיחים כי גלולות מיקרוגינון או גלולות מסוגים אחרים אינן פוגעות בפוריות האישה. כאשר האישה תבחר, היא תוכל להפסיק ליטול את הגלולה ולהיכנס להיריון, בהתאם לזמני הביוץ שלה.

יתר על כן, לעיתים רחוקות, במידה ועושים הפסקה בין חפיסה לחפיסה, עלולים להיכנס להיריון. דבר זה מוביל אותנו למיתוס נוסף עליו התחנכו נשים רבות, על פיו יש לעשות הפסקה בין חפיסה לחפיסה בכדי לנקות את הגוף. רופאים רבים חוזרים בהם מהוראותיהם וכעת מצהירים כי כדאי לקחת גלולות באופן רציף. תדירות רציפה תסייע לשמור על הגוף ותמנע את חזרת תופעות הלוואי של תקופת ההסתגלות.

גלולות מיקרוגינון אינן גורמות לתופעות לוואי

לצערנו, מיתוס זה אינו נכון, מאחר ולא קיימת כמעט גלולה שאינה גורמת לתופעות לוואי, לפחות בהתחלה. כך, גם גלולות מיקרוגינון עלולות לגרום לכאבי ראש, בחילות, הקאות, שינויי במצב הרוח, גודש בשדיים ועוד. עם זאת, יש לזכור כי תופעות לוואי אלו חולפות במהרה, לאחר שהגוף מסתגל לחומרי הגלולות.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים

הפורטל המוביל לבריאות האישה: פוריות, הריון, רפואת נשים. פורטל המקום שבו תקבלי את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: נשים, תזונה, אסתטיקה, גיל ההתבגרות, גיל המעבר,גיל הזהב, רפואה ועוד מגוון רחב של נושאים.

אז מה היה לנו בכתבה: